3 ügyfélszolgálati biztonsági veszély, melyekkel minden vállalkozásnak számolnia kell

A COVID-19 a legtöbb vállalat számára jelentős átalakítást igényel(t) munkaügyi területen.

Számos cég a home office-t részesítette előnyben vagy hibrid megoldást alkalmazott az otthoni munkavégzés és a biztonságos irodába lépés között.

Sok cég ügyfélszolgálata a személyzet összetételében is változásokat is tapasztalt.

Míg egyesek sajnos üzleti visszaesést tapasztaltak, mások úgy látták, hogy átmenetileg több alkalmazottat kell felvenniük a megnövekedett elvárások és igények kielégítése érdekében.

A távolról dolgozó ügyfélszolgálatos kollégák személyében történt változások, illetve az otthon használt hálózatok és eszközök azonban új biztonsági kihívásokat és veszélyeket vetnek fel.

Az ügyfélszolgálati központban a biztonsági szabályok megsértése komoly károkat okozhat vállalkozásod számára az értékes ügyféladatok miatt.  

Összegyűjtöttük most azokat a lényegi információkat, amelyeket tudnod kell róluk.

Nem szegmentált hálózatok

Sok szervezet továbbra is olyan tagolatlan hálózatok alatt működik, ami veszélyes lehet, ha távoli munkaerővel dolgozik.

A hálózati szegmentálás azt jelenti, hogy a hálózatot több építészeti alhálózatra osztják, amelyek mindegyike önálló hálózatként működik, így az operátorok jobban tudják szabályozni az (al)hálózatok közötti forgalom áramlását.

A nem szegmentált hálózat a nagyobb biztonsági kockázatok szinonimája, mivel egyetlen támadást veszélyeztető felületet képvisel.

A hálózat szegmentálása magasabb teljesítményt eredményez, mivel alhálózatonként kevesebb gazdagépet tartalmaz.

Következésképpen minimalizálja a helyi forgalmat, és az alhálózatonkénti helyi hibák nem érintik egészében a hálózatot.

Azáltal, hogy minden alhálózaton olyan környezetet hoz létre, amelyben helyi vezérlés valósul meg, garantálja a biztonság növelését.

Törékeny partnerkapcsolatok

A koronavírus ideje alatt sok KKV hozott létre partnerkapcsolatot annak érdekében, hogy a költségek csökkentésével közösen érjék el hasonló célcsoportjaikat.

A kapcsolattartó központban az adatvédelem garantálása a partnerek kezében is van.

Az adatok megsértése sajnos gyakran előfordulhat, ha a partnerek nem veszik olyan komolyan a biztonságot, mint te, és ez károsítja mindegyik érintett fél hírnevét, valamint az ügyfelek lojalitását is.

Új partnerségek kialakításakor ügyelj a biztonsági protokollok rögzítésére és az eljárások elvégzésére!

Megbeszéléseket vagy felméréseket végezhetsz annak érdekében, hogy felbecsüld, új partnereid hogyan kezelik az érzékeny adatokat, valamint stratégiáik összhangban vannak-e sajátjaiddal.

A sikeres partnerség titka az átlátható kommunikáció már a legelső pillanattól kezdve. Neked és partnereidnek mindig együtt kell működni annak érdekében, hogy érdekeitek és sikeretek garantálva legyen!

Emberi tényezők

Az ügyfélszolgálat kiszervezése és annak mérlegelése tágabb értelemben magában foglalja az eszközök és a stratégiák használatát cégen kívül is.

Az információbiztonság tekintetében ez azt is jelentheti, hogy az egyének aktívan manipulálhatják a felhasználható bizalmas információk nyilvánosságra hozatalát.

A kapcsolattartó központ a szervezeten belüli ügyfél-interakció epicentruma.

Mint ilyen, a biztonsági szabálysértéseket a lehető legnagyobb mértékben ellenőrizni kell, hogy az ügyféladatok biztonságban maradjanak és hosszú távon biztosítsák a műveletek folytonosságát.

Akár létszámot kellett csökkentened, akár a megnövekedett forgalommal kell farkasszemet nézned, fordíts különösen nagy figyelmet a biztonságra!

Ha úgy értékeled, hogy házon belül nem tudod megoldani az új kihívásokat, szervezd ki ügyfélszolgálatod egy profi call centernek, például nekünk!