Koronavírus: a call center előnyei krízis idején

Krízis idején a vállalkozások hatványozott és különleges igényekkel szembesülnek az ügyfélszolgálat terén.

A drámaian megnövekedett interakciók működési problémákat okoznak, különös tekintettel a front office tevékenységekre és a beérkező hívások kezelésében.

Olyan krízis helyzetekben, mint a koronavírus is, a gördülékeny ügyfélkezelés leghatékonyabb módja call center szolgáltatás igénybevétele.

Cikkünkben összegyűjtöttük, mely területeken nyújt egy call center hatékony és azonnali megoldást krízis helyzetben.

A hívások túlcsordulásának kezelése

Válsághelyzetben a vállalkozások egyik szignifikáns problémája a bejövő hívások túlcsordulása.

Alapvető emberi tulajdonság, hogy a kapcsolatfelvétel elsődleges formájaként a telefont tartjuk, hiszen azonnali válaszokat szeretnénk kapni égető problémáinkra.

A drasztikusan megnövekedett hívások könnyen veszélybe sodorhatják a vállalkozás működését, ezért ilyen helyzetben célravezető egy külső telefonos központ szolgáltatására támaszkodni.

Egy call center részben vagy teljes egészben kezelheti a hívásokat, és késedelem nélkül tud reagálni az ügyfelek felkeresésére. Leveszi a nyomást a vállalkozás válláról, miközben a megbízó biztos lehet abban, hogy vevői hívásait azonnal kezelik.

A bejövő hívások megfelelő feldolgozása

Az ügyfélkapcsolatok távoli menedzsmentjére szakosodott call center kollégáit kiképezik minden bejövő hívás megfelelő feldolgozására.

Az automatikus válaszadó szolgáltatásokkal szemben, amelyek az emberek várakoztatására korlátozódnak, itt minden hívás teljes feldolgozását biztosíthatják.

A beszélgetéseket rögzítik, dokumentálják, a megtervezett beszélgetési forgatókönyvek segítségével pedig minden hívást úgy kezelnek, mintha azokat belsőleg fogadnák.

Ha szükséges, találkozókat rögzítenek és a hívásokat is átirányítják.

Az ügyfélélmény optimalizálása

A vállalkozások számára óriási kihívás a minőségi ügyfélszolgálat biztosítása válsághelyzetben.

Ilyenkor hatványozottan fontos minőségi kapcsolatot tartani az ügyfelekkel, ami magában foglalja az ügyfélélmény optimalizálását is.

A call centeres kezelőknek az azonnali híváskezeléssel lehetőségük van az első jó benyomás megtételére.

Barátságos hangjukkal, segítőkész hozzáállásukkal és gyors problémamegoldó készségükkel garantálni tudják a jó ügyfélélményt, ami elengedhetetlen a lojalitás elmélyítéséhez.

Olyan krízis állapotban, mint a koronavírus, nincs idő új rendszereket felállítani, eddig nem ismert folyamatokat kitalálni és irányítani, vagy betanítani az egyébként is leterhelt kollégákat. Egy ilyen helyzet azonnali és professzionális válságkezelést igényel, amiben a call center hatékony ütőkártya.