Virtuális asszisztens szolgáltatás vagy szabadúszó? Pro és kontra.

Belegondoltál már abba, mennyi apró dologgal megy el nap mint nap az idő?

Esetleg hatékonyabb lenne, ha lenne egy jobb kezed, aki segítene a piackutatásban, az e-mailekre való válaszolásban, az ügyfelekkel való kapcsolattartásban vagy akár a közösségi oldalak kezelésében?

Egy virtuális asszisztens óriási terheket vehet le az ember válláról a mindennapos apró-cseprő feladatok elvégzésében.

Természetesen házon belül is delegálhatóak a feladatokat, de egy képzett virtuális asszisztens szó szerint csodákra képes.

Virtuális asszisztenst kétféle módon lehet bérelni. Megállapodást kötve egy szabadúszó vállalkozóval, vagy leszerződve egy virtuális asszisztenciát is nyújtó céggel.

Mi a különbség a kettő között?

Az erre szakosodott cégek az ügyfelekhez hozzárendelt alkalmazottakat foglalkoztatnak, akiket folyamatosan tréningelnek, és biztosítják számukra a technikai hátteret is.

A szabadúszó egyedül dolgozik, rendszerint több vállalkozásnak, és emellett képzi magát, ha az ideje és erőforrásai engedik.

Ha nem tudsz új alkalmazottat felvenni, akkor bármelyik választás előnyt jelenthet a vállalkozás számára. Olyan feladatokat is el tudnak végezni, amikre nincs házon belül megoldás.

Hogy melyik megoldás a megfelelőbb, az részben függ az igényektől, a tevékenységektől és az adott piac sajátosságaitól is.

Kínált szolgáltatások

Virtuális asszisztens szolgáltatás

Egy professzionális céggel való együttműködés során számtalan készséghez és kompetenciához kapsz azonnali hozzáférést.

Nem csak korlátozott számú tevékenységet tudsz kiszervezni, hanem egy sor feladatot átadhatsz, mely egy kézben összpontosul.  

Egy erre szakosodott cég jelentős mennyiségű telefonhívást tud fogadni, továbbá professzionális szinten kezeli a reklamációkat, illetve e-mailek ezreit képes kiküldeni.

Segítséget nyújtanak a partnerkommunikációban, az időpont foglalásokban, vagy akár a piackutatásban is.

Szabadúszó

A legtöbb szabadúszó egyedül dolgozik, és egy adott területre specializálódik. Ebből adódóan könnyen megeshet, hogy több független szakértővel kell egyszerre dolgozni a különféle feladatok megoldásában.

Tehát több szerződés, több kifizetés, több idő, több energia.

Támogatás

Virtuális asszisztens szolgáltatás

Ha egy céggel szerződsz, rendszerint egy projektmenedzserhez rendelik, aki kiosztja a feladatokat és ellenőrzi azok elvégzését.

Ha nem vagy elégedett a kollégával, kérhetsz egy másikat, és bizonyos esetekben akár a pénz-visszafizetési garanciával is élhet.

Szabadúszó

Ha nem vagy elégedett a kínált szolgáltatással, nincs sok választásod. Az esetek nagy részében nincs pénz-visszafizetési garancia, és még kereshetsz új szabadúszó partnert is.

Elérhetőség

Virtuális asszisztens szolgáltatás

A speciális szolgáltatóknál gyakran 3 műszakban, éjjel-nappal dolgoznak a kollégák.

Mivel sok céggel dolgoznak, biztosítaniuk kell, hogy a lehető leggyorsabban le tudják fedni az összes folyamatban lévő munkát.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nagy eséllyel gyorsan reagálnak, ha feladat van.

Szabadúszó

A szabadúszók is több ügyféllel dogoznak, és mivel egyedül vannak, priorizálják a feladatokat.

Nagy valószínűséggel csak adott napszakokban elérhetők, ezért előfordulhat, hogy nem tudsz vele kapcsolatba lépni, amikor szüksége lenne rá.

Ár

Virtuális asszisztens szolgáltatás

A szolgáltatók gyakran adnak egy ingyenes próbaidőszakot a fizetős szolgáltatás igénybevétele előtt.

Ez egy zseniális módja annak, hogy megnézd, valóban ez az a szolgáltatás, amire szükséged van. Ezt követően lehetőséged van havidíjas, vagy teljesítményarányos szerződést kötésére is.

Ismét megemlítenénk, hogy a szolgáltató cégek többnyire pénz-visszafizetési garanciát is nyújtanak.

Szabadúszó

Egy szabadúszó minden bizonnyal piaci ár alatt kínálja a szolgáltatását, ezért pénzügyileg elsőre jobb választásnak tűnhet.

De ahogy említettük már, ebben az esetben nem jellemző a pénz-visszafizetési garancia, és akkor is fizetni kell, ha nem vagy elégedett az elvégzett munkával.

Ha pedig további szolgáltatásra is szükséged van, amit egy ember nem tud elvégezni, akkor több vállalkozóval kell szerződni és ez növeli az árat.

Mielőtt döntenél egy szolgáltató cég és egy szabadúszó között, győződj meg arról, milyen szolgáltatásokra van szükséged.

Hasonlítsd össze az ajánlatokat, és válaszd azt a megoldást, ami a számodra a legideálisabb.