Virtuális asszisztens ingatlanosoknak, hogy jobban pörögjön az üzlet

Ha te egy sikeres ingatlanügynök vagy, vélhetően minden perced le van kötve. Talán emlékszel arra, milyen könnyen mentek az adminisztrációs feladatok havi 1-2 eladásnál, de most, hogy évi 30-40 vagy több üzletet is kötsz, kezd a rendszer összeomolni.

Amennyiben már kiráz a hideg az ügyintézés gondolatától is, itt az alkalom, hogy megismerkedj a virtuális asszisztens (VA) fogalmával és szerepkörével.

A szíved mélyén te is tudod, hogy a sok nyüzsgéssel járó csillogás ellenére egy egészséges üzlet nem rabolhatja el a szabadidődet, a családodat, sem az egészségedet. Légy többet szabad, keress többet egy professzionális VA segítségével!

De mire használd a virtuális asszisztenst? És legfőképp, honnan tudod, hogy megéri ráfordítani a pénzt, időt és az energiát?

Útmutatónk ebben lesz segítségedre.

Milyen valós feladatokkal érdemes megbízni egy ingatlanos virtuális asszisztenst?

Ha egy virtuális asszisztens felvételén gondolkodsz és kísértést érzel arra, hogy mindent – és a mindenbe a marketingtől kezdve a koordináción át a papírok iktatásáig mindent beleértünk -, akkor rossz úton jársz.

Ahány feladatkör, annyi szakma, és értelem szerint annyi emberi erőforrás. És ingatlanügynökként vélhetően nem egy 5 fős csapatot szeretnél toborozni, csupán 1 segítő kézre lenne szükséged.

A siker kulcsa az, hogy egyértelműen meghatározd, milyen fontos feladatokra keresel embert.

Íme néhány feladatkör, amit rábízhatsz egy virtuális asszisztensre!

Marketing

Tudod, hogy a marketing létfontosságú része a vállalkozásnak, de nagyon időigényes is. Szerencsére egy virtuális asszisztens sok marketingtevékenységet képes levenni a válladról, így több időt tölthetsz olyan dolgokkal, amiket csak te tudsz megtenni.

A VA segíthet olyan marketing feladatokban, mint:

-az ingatlanhirdetések kezelése

-levelek küldése

-grafikai tervezés digitális és nyomtatott eszközökhöz

-blogbejegyzések ütemezése és/vagy írása

-weboldal frissítése

-közösségi oldalak kezelése

-a marketing elemzések nyomon követése

E-book letöltés

Adminisztrációs tevékenységek

Ha a projektekkel és a határidőkkel való zsonglőrködés nem az erősséged, akkor nagy segítség lehet egy virtuális asszisztens, aki segít a napi ügyintézésben.

Ilyen feladat például:

-adatbevitel

-prezentációk készítése

-koordináció és frissítések

-visszajelzések gyűjtése az ügyfelektől

-alapvető könyvelés

-értékesítési és teljesítmény jelentések készítése

-szerződések, megállapodások és egyéb dokumentumok kezelése

-a bemutatók és szolgáltatások ütemezése (fotósok stb.)

-új ügynök toborzása és betanítása

Adminisztráció

Az ingatlanos szakmában leggyakoribb virtuális asszisztensi feladatok azok, amiket egy személyi titkárnak vagy titkárnőnek adnánk egy nagyobb vállalkozásban is. Mivel feltételezzük, hogy folyton utazol, ügyfelekkel vagy, nem szeretnéd, és nem is tudod fogadni az állandó hívásokat.

Az Interswich virtuális asszisztens szolgáltatása ezeket a terheket veszi le a válladról:

-a bejövő hívások fogadása

-telefonos üzenetek dokumentálása és továbbítása

-e-mailek fogadása, továbbítása, esetleg megválaszolása

-időpontok egyeztetése

-információs tájékoztatás

Értékesítés

Ne becsüljd le a VA készségeit csak azért, mert virtuálisak. Meglepődnél, ha tudnád, hogy egy virtuális asszisztens mennyi értékesítési feladatban tud segítségedre lenni. Bár bizonyos feladatok magasabb szintű tudást igényelhetnek, egy VA még így is sok ’unalmas’ dolgot háríthat el az útból.

Például ezeket:

-vásárlói és eladói érdeklődések kutatása

-CRM frissítése

-kutatás és hideg hívások

-találkozók szervezése

-az értékesítők teljesítményének összegzése

Amennyiben megengedheted magadnak, hogy saját virtuális asszisztensed legyen, mindenképp professzionális szakembert vagy ezzel is foglalkozó céget bízz meg az adott feladattal. A hozzáértők sokkal több és nehezebb feladatokat is le tudnak venni a válladról, ami még jobban segítheti a vállalkozásod növekedését.