Mire vágynak valójában az ügyfélszolgálatos kollégák?

Profi ügyfélszolgálat

A nagy bónuszok csábítók, a tisztességes és megbízható fizetés elengedhetetlen, csakúgy, mint a biztonságos munkakörnyezet, de mi másra vágynak még az ügyfélszolgálatokon dolgozó operátorok?

Egy olyan iparágban, ahol a magas lemorzsolódási arány súlyosan befolyásolja a szolgáltatásnyújtást és az általános ügyfélélményt, könnyen megölheti az eredményt, ha nincs egy cégnek megoldása az operátorok megtartására.

A munkatársmegtartásról (és a józan észről) szóló legújabb kutatások szerint a boldog alkalmazottak kétszer annyi ideig maradnak a munkahelyükön, mint a kevésbé elégedett munkatársaik.

A fent említett hagyományos juttatások továbbra is elvárások, de a kapcsolattartó központoknak kifizetődő karrier-növekedési lehetőségeket és plusz szolgáltatásokat is kell biztosítaniuk az ügynökök megtartásához.

Az ezekbe történő befektetés pénzben és humán erőforrásban költséges, de a nyereség és a vállalat pozitív megítélése szempontjából megtérülő.

Karrier növekedési lehetőségek

A mai operátorok számára, akik közül sokuknak hagyományosan soha nem kínáltak vonzó karrierutat vagy az ehhez szükséges szakmai fejlődést, vonzó ajánlat az előléptetési lehetőségekkel vagy az előrelépés feltételeivel kapcsolatos egyértelműség.

Az alkalmazottak (bármely generációból) tudni akarják, mit várnak el tőlük, hogyan teljesítsenek a munkájukban, hogyan kapják majd a javadalmazást, és mit követelnek meg tőlük, hogy feljebb léphessenek a ranglétrán és több pénzt keressenek.

Sok szervezet kínálhat karrierutat alkalmazottainak, de ez gyakran lineáris.

A kapcsolattartó központok egyedülálló helyzetben vannak ahhoz, hogy olyan karrierlehetőséget biztosítsanak az alkalmazottaknak, amely az üzletág különböző területeire ágazhat, beleértve a működést, a minőségbiztosítást, a képzést és fejlesztést, valamint a számlakezelést.

Az alkalmazottak olyan speciális területeken is tudnak karriert építeni, mint az üzleti intelligencia, a munkaerő-menedzsment vagy az IT. Gyakran előfordul, hogy egy olyan alkalmazott, aki szeretne szakmailag fejlődni, számos lehetőség előtt állhat, ám ezeket az igényeket érdemes már az interjú során megtenni.

Folyamatos képzések

Az operátorok azt is szeretnék tudni, hogy a képzés részét képezi-e a karrerútjuknak. Világosan szeretnék látni, milyen fejlesztési támogatást kapnak a szervezeten belüli előrelépésekhez.

A munkaadóknak olyan belső és külső képzési elemeket kell ehhez biztosítaniuk, amik biztosítják a szakmai fejlődést, és segítik az ügynököket olyan speciális készségek fejlesztésében, amikre szükségük lesz ahhoz, hogy minden jövőbeli lehetőséget kihasználhassanak.

Erről azonban nem elég beszélni.

A ügyfélközpontoknak bizonyítaniuk kell (általában a munkaszerződésükbe foglalva), hogy az embereik a kezdő munkájukat később kifizetődő karrierré alakítsák át.

Az alapvető előnyökön túl…

A kifizetődő karrier lehetőségek mellett a kapcsolattartó központoknak túl kell látniuk a hagyományos előnyökön, mint a szabadság, a bónuszok és az egészségügyi ellátások. A mai munkavállalók többet várnak.

Az ügyfélközpontoknak fel kell tenniük maguknak a kérdést, mit tehetnek, mint szervezet, hogy a lehető legkönnyebbé tegyék alkalmazottjaik életét, hogy a lehető legjobb munkát végezzék az elégedett ügyfelek érdekében.

Az olyan kényelmi szolgáltatások, mint a helyszíni orvosi ellátás, azt jelentik, hogy az alkalmazottaknak nem kell zsúfolt várótermekben más betegekkel együtt várakozniuk, vagy egy napot kivenniük a munkából, hogy megkapják a szükséges kezelést.

A helyszíni étkezdék, kávézók és ATM-ek azt jelentik, hogy az alkalmazottak a szünetekben és az ebédidőben a munkahelyükön maradhatnak, elkerülve így a benzinköltést vagy a városi forgalom elleni küzdelmet és tudják, hogy fizetésnapokon még az épület elhagyása előtt hozzájuthatnak a pénzükhöz.

A vállalat által biztosított egyenruhák, a szabadidős és a tanulási lehetőségek, valamint a vállalat által biztosított közlekedési támogatás mind növelik a teljesítményt és csökkentik a munkával járó komoly stresszt.