Call center filmek, melyeket érdemes megnézni

Melyek azok a call center filmek, amelyeket az iparágban dolgozóknak feltétlenül meg kell nézni?

1. The Call Call Center Girl

2. Outsourced

3. The Other End of the Line

4. Hello

5. Escape from the Call Center

6. Call Center Girl

Ki nem szereti a filmeket?

Bárhol is dolgozunk, mindig jól jön egy szuper film a kikapcsolódásra. Akár esténként, akár hétvégenként egyszerűen előkapjuk a popcornt és keresünk egy jó filmet.

Mi szeretjük az inspiráló filmeket, melyek bizonyos formában szórakoztatóak is. Természetesen annál megfelelőbb film nincs is, ami „rólunk”, vagyis a saját iparágunkról szól.

Összegyűjtöttük a legjobb call centeres filmeket, amit mindenkinek meg kellene néznie, aki bármilyen szinten érintett az iparággal. Szórakoztató és inspiráló a call centeres munkatársnak, az ügyfélszolgálati vezetőnek, menedzsernek és a tulajdonosnak is.

The Call

call center filmJordan (Halle Berry) egy call center operátora.

Amikor elkövet egy súlyos hibát, és az eset rosszul végződik, elbizonytalanodik, hogy folytassa a munkáját.

Ám váratlanul befut egy hívás a tinédzser Caseytől: egy őrült elrabolta a bevásárlóközpont parkolójából.

Jordan és a zsaruk dolgát nehezíti, hogy nem tudják bemérni a lány mobilját, és a bűnöző autót is cserél.

Amikor Jordan rájön, hogy az ügy összefüggésben van a korábbi esetével, elhatározza, hogy szembenéz a sorozatgyilkossal.

Aki szereti a pszichológiai thrillereket, a The Call biztosan elnyeri a tetszését.

A film nem igazán a megszokott call centerekről szól, kétharmada valójában nemcsak egy jól megtervezett thriller, hanem egy olyan munkavállaló pszichológiájának pontos elemzése, amely a veszélyeztetettek telefonhívásainak fogadására szolgál.

Outsourced

Amerikai film, melynek a története egy olyan call center menedzser körül forog, aki a teljes csapatát “kiszervezte” Indiába.

A férfinek az idegen országba kell utazni, hogy gondoskodjon az előkészületekről.

A történet pontosan megmutatja, hogy mi történik az indiai Call Centerben, valamint kitűnően ábrázolja a különböző országok kulturális különbségeinek hatását a call center világára.

A film több, mint egy bájos romantikus komédia, mégis garantált a mosoly.

A film angol nyelvű, és számos nemzetközi díjat nyert, többek között: a Seattle Nemzetközi Filmfesztivál 2007-es Golden Space Needle díj, a Cinequest San Jose Filmfesztivál legjobb filmje és még sok mást is.

The Other End of the Line

A The Other End of the Line egy szerelmi történet.

Granger Woodruff amerikai reklámszövegíró egy hotellánc kampányán dolgozik. Priya, a modern gondolkodású, fiatal indiai lány egy amerikai bank Mumbaiba helyezett telefonközpontjában dolgozik.

Amikor Grangernek ellopják a bankkártyáját, Priya lesz az ügyintézője, és a hosszú beszélgetések alatt lassan megtetszenek egymásnak.

Granger személyes találkozónak álcázott randit ajánl Priyának, aki úgy dönt, minden félretett pénzét felteszi élete legnagyobb kalandjára, és Amerikába utazik.

„Két ország. Két kultúra. Egy esély a szerelemre. ”

Kellemes, frissítő szerelmi történet.

Hello

A film politikával, személyes drámával vegyítve számol be a call center egy éjszakájának eseményeiről, miközben egy álom összeomlik.

A történet a főszereplő nézőpontján keresztül mesél az elveszett szerelemről, a meghiúsult ambíciókról, a családi szeretet hiányáról, a patriarchális felállás nyomásáról és a globalizált irodák munkakörnyezetéről.

Aki nem igazán szereti a romantikus vígjátékokat, annak érdemes megnézni a Hello-t, mert nincs akcióból sem hiány.

Emellett olyan nagyobb kérdéseket vizsgál, amelyekkel az életünkben találkozhatunk egy nemzetközi vállalatnál.

Bármelyik call center munkatárs könnyen kapcsolódhat ehhez a filmhez.

Az egész film hindi nyelvű.

Escape from the Call Center

Az Escape from the Call Center kiemelkedik a listán szereplő többi filmből, mivel ez az egyetlen, amely Európából származik.

A fim azt vizsgálja, hogy az olaszországi szörnyű gazdasági helyzet hogyan kényszerítheti a fiatalabb generációkat olyan munkákba, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az egyetemen tanultakhoz, például a call centerekhez.

A fiatal egyetemi hallgató a karrierlétra legalacsonyabb fokán keresztül végigpásztázza a pokol fenekét, miközben álmai elhalványulnak.

Sötét humorral töltött romantikus komédia, a “hősök” nemzedék freskója, amely “menekülni próbál”.

Hat rövid interjúszekvencia, válogatás sok valós történetből, valódi interjúk kerülnek a film diegézisébe, és összekeverednek a fikcióval.

Call Center Girl

Ha szeretnél jókat nevetni, ez a film biztosan tetszeni fog. A paródia valamilyen formában a call centerek életstílusához hasonlít.

Ez a történet egy olyan anyáról szól, aki segíteni akar a lányának, és véletlenül ugyanabban a call centerben helyezkedik el, mint a lánya.

Ez a Fülöp-szigeteki film nagyon szórakoztató, de fontos értékekkel is rendelkezik.

Teljes egészében filippínó nyelven beszélik, Don Cuaresma rendezte, és a híres filippínói komikus, Pokwang a főszereplő.

Ha pedig a filmben szerepel Pokwang, akkor nem meglepő módon hatalmas humorral lepi meg a nézőket.

A film története valójában minden más munkahelyen is megtörténhet.

A realizmus bizonyos mértékét mutatja csak, és a film nem képes még az igazság legkisebb megfogalmazására sem. A kis problémákat melodrámává emeli, figyelmen kívül hagyva az emberek képességét, hogy beszéljenek egymással és elmagyarázzák a dolgokat.

Nincs benne valódi dráma, mert az egyik oldal teljesen rossz, a másik teljesen helyes. A film csak a rajzfilmszerűen egyszerű szavakkal foglalkozik.

Ha szeretnél egy jót nevetni, akkor érdemes megnézni.